info
pprofile-image

PhDr. Petr Bucman, MBA

Interim HR manažer, konzultant, kouč a lektor  

"Koučování mě baví a uspokojuje, protože má prostě SMYSL."

V průběhu více než 25 let práce v oblasti personalistiky jsem postupně poznával, jak je tato práce nesmírně různorodá, komplexní a náročná. Personalista je takovým multi-instrumentalistou, který musí ovládat různé nástroje, aby podal požadovaný výkon a přidanou hodnotu pro svůj orchestr (mám samozřejmě na mysli firmu). Navíc partitura (plán práce) se na rozdíl od skutečného orchestru často mění v závislosti na aktuální situaci podniku. Proto mám personalistiku tak rád a občas ji i nenávidím.

Nakonec jsem se po všech těch letech strávených výhradně v zahraničních společnostech na různých personalistických pozicích rozhodl pro změnu a vydal se cestou nejistou a dobrodružnou. No, možná jsem nakonec těch dobrodružství zažil víc, když jsem byl aktivní HR manažer; jenom těch nalétaných 350.000 mil bylo zdrojem nejednoho dobrodružství.

Mojí asi nejsilnější odborností je pochopitelně personalistika, ať už jde o strategickou nebo operativní úroveň, ale jelikož mám dost silně vyvinutý smysl pro empatii a pomoc druhým, začal jsem se zhruba před 10 lety zajímat o koučování. Nějaký ten certifikát jsem získal, ale chyběla mi možnost koučování praktikovat kvůli plnému vytížení v roli personalisty. Přesto se mi několik příležitostí naskytlo a měl jsem možnost si koučování vyzkoušet.

Nebyl jsem si jist, jestli mi to půjde, jestli se dokážu "přepnout" z režimu manažerského do role kouče, který neradí, nenavádí, nehádá se, neprosazuje. Z reakcí a zpětné vazby od klientů jsem však s uspokojením zjistil, že se mi to podařilo.

Ale co je to nejvíc: mě to ohromně baví. A proč mě to baví? Protože vidím a cítím, že jde o oboustranný vztah mezi mnou a klientem, který je postaven na bezpečném prostředí a důvěře, který mě samotného obohacuje tím, že se od klienta učím a který mi přináší uspokojení z pocitu, že to má prostě SMYSL.        

Články profesionála

HR Scorecard: nová koncepce řízení lidských zdrojů? (část druhá) - 18.2.2020

V první části článku jsem se snažil čtenářům přiblížit hlavní principy HR Scorecard (strategická mapa a HR Architektura). V této části se chci… celý článek

HR Scorecard: nová koncepce řízení lidských zdrojů? (část první) - 4.2.2020

Práce s tzv. lidskými zdroji (personální práce, personalistika) se tak jako ostatní obory postupně vyvíjela. Její počátky se spojují s událostí z r.… celý článek

Kurzy profesionála

Kontaktovat profesionála

Kontrola proti spamu. Kolik je sedm a jedna ? Součet zapište číslicemi.

Síla profilu

star_full star_half star_empty star_empty star_empty

Zaměření profesionála

  • Osobní koučink
  • Business koučink
  • Kariérní koučink
  • Vztahový koučink
  • Týmový koučink
  • Management koučink
  • Individuální koučink zaměstnanců

Obory

  • Personalistika a HR
  • Management
  • Vzdělávání a školství

Další profily profesionála

PhDr. Petr Bucman, MBA
Manažeři a specialisté

PhDr. Petr Bucman, MBA

  Zkušený profesionál v oblasti strategické i operativní personalistiky "HR manažer musí přinášet podniku přidanou…