info
pprofile-image

PhDr. Peter Benkovič

Konzultant, kouč a lektor společnosti 1. VOX a.s. Spolupracuje s velkými domácími i zahraničními společnostmi, kde pomáhá manažerům v profesním i osobnostním rozvoji. Jeho koncepce vychází z trojrole manažera jako leadera, manažera a kouče. Mimo to také učí manažery, jak umět dobře zaujmout příběhem (storytelling) a umění facilitace.

Peter Benkovič je vystudovaný psycholog a v současné době působí jako trenér, konzultant, facilitátor a kouč pro senior manažery a obchodníky domácích i zahraničních společností. Je certifikovaným trenérem mezinárodního programu Storytelling for Leaders, Winning Complex Sales, Managing Strategic Accounts. V rámci vlastního rozvoje absolvoval také několik studijních pobytů v zahraničí - Německo, Švýcarsko, Holandsko.

Intenzivní formou seminářů vede tréninky manažerů, kteří hledají nové nástroje řízení, chtějí prosadit své nápady u kolegů a top managementu, hledají nové cesty k motivaci, mají zájem rozšířit repertoár manažerských nástrojů o silnou motivaci příběhem. Za nejefektivnější semináře pokládá takové vzdělávací programy, které jsou v souladu s kulturou, strategií, filozofií a cíli firmy/společnosti.

Specializuje se na koučing, mentoring, konzultace, facilitace s cílem zvyšovat výkon jednotlivce i celých skupin, zdokonalování procesu prodeje v komplexním prostředí, management změn, rozvoj manažerů.

Publikoval více než 35 článků o rozvoji manažerské práce, koučování, vedení lidí, manažerských kompetencích, leadershipu, assessment a development centrech a týmové práci.

Je zakladatelem a partnerem společnosti Maxman Consultants a členem externího lektorského týmu vzdělávací společnosti 1.VOX a.s.  

Vybrané reference: 

Mondi Coating Štětí, Hewlett Packard Enterpise, Cisco, HERO, Asociace hotelů a restaurací ČR, Johnson Controls, Lenovo, Oracle, RWE IT, Siemens, Whirlpool, Tower Automotive.

 

Publikační činnost:

Kubeš, M., Benkovič, P. (1994) Realities, paradoxes and perspectives of HRM in Eastern Europe - The case of Czechoslovakia. In Kirkbride P.S. (ed) Human resource management in Europe, Perspectives for the 1990s, London: Routlege

 

Články profesionála

Profil Petera Benkoviče - konzultanta, kouče a lektora společnosti 1. VOX - 27.2.2017

Peter Benkovič je konzultant, kouč a lektor společnosti 1. VOX. Spolupracuje s velkými domácími i zahraničními společnostmi, kde pomáhá manažerům v… celý článek

Peter Benkovič v HR tv: Nejkratší vzdálenost mezi lidmi je příběh - 27.2.2017

Peter Benkovič je konzultant, kouč a lektor společnosti 1. VOX. Spolupracuje s velkými domácími i zahraničními společnostmi, kde pomáhá manažerům v… celý článek

Kurzy profesionála

Kontaktovat profesionála

Kontrola proti spamu. Kolik je jedna a pět ? Součet zapište číslicemi.

Síla profilu

star_full star_full star_full star_full star_empty

Zaměření profesionála

  • Manažerské kurzy
  • Komunikační a prezentační dovednosti
  • Personalistika a osobnostní rozvoj
  • Finanční kurzy

Obory

  • Vzdělávání a školství