info
pprofile-image

Ing. Lukáš Kučera

Ve vzdělávací společnosti Edutica školím Akademii facilitace. Mojí specialitou je zážitkové vzdělávání, facilitace, komunikace, oceňující ptaní, práce se sebevědomím a propojení mysli a těla.

Působím jako lektor a metodik ve vzdělávací společnosti Edutica. Také jako průvodce a expert v oblasti kariérního poradenství, zážitkového vzdělávání, hledání silných stránek a práce se sebevědomím. Pracuji s jednotlivci i skupinami.

Poslední 4 roky aktivně školím facilitaci, mám za sebou zhruba 80 školících dnů na toto téma. Dále se věnuji zvládání náročných situací v komunikaci, principiálnímu vyjednávání, řešení konfliktů, oceňujícícmu ptaní či krizové intervenci.

V roli konzultanta rád pomáhám lidem se zapojením zážitkového, oceňujícícho nebo facilitačního přístupu do jejich práce.

V oblasti osobního rozvoje věnuji hledání silných stránek, práci se sebevědomím, trémou a strachem, nastavování životní rovnováhy či time managementu. Vycházím ze švýcarské metody CH-Q, koučovacího přístupu, oceňujícího ptaní, konceptu hrdinské výpravy či sociodynamického poradenství.

V současné době dodělávám tříletý výcvik Somatic Experience.  Tento přístupe pracuje s pociťovaným smyslem a tělesnou pamětí. Umožňuje zpracovávat staré traumatické zátěže a dosáhnout lepší schopnosti zvládat své emoce, trému, nejistotu a náročné stresové situace obecně.

Více o mě naleznete v mém profilu na LinkedIn.

Články profesionála

Jak zjednodušit jednání ve firmě s pomocí facilitace - 7.9.2018

Facilitace je další cizojazyčné slovo, se kterým se setkáváme stále častěji. Pojďte zjistit, odkud se vzala a jak ji můžete efektivně využít ve… celý článek

Facilitace jako skvělý nástroj pro vedení lidí, porad a jednání - 12.9.2016

Lukáš Kučera vystudoval Fakultu jadernou a fyzikálně inženýrskou na Českém vysokém učení technickém (ČVUT), kde také následně po tři roky vedl… celý článek

Kurzy profesionála

Kontaktovat profesionála

Kontrola proti spamu. Kolik je deset a jedna ? Součet zapište číslicemi.

Síla profilu

star_full star_full star_empty star_empty star_empty

Zaměření profesionála

  • Manažerské kurzy
  • Komunikační a prezentační dovednosti
  • Personalistika a osobnostní rozvoj
  • Školení interních lektorů

Obory

  • Vzdělávání a školství